17.8.2019. 11:43
0
Izraelski borbeni avioni napali Gazu nakon palestinskog raketnog napada
Izraelski borbeni avioni napali su najmanje tri mete u pojasu Gaze u subotu ujutru nakon palestinskog raketnog napada, ali nije bilo nikakvih žrtava, saopćio je palestinski sigurnosni izvior.

Zračni udari, koji su uslijedili nakon što su Palestinci ispalili raaketu s te teritorije na jug Izraela u petak navečer, imali su za cilj Hamsov posmatrački položaj u Beit Hanounu, na sjeveru pojasa Gaze, neidentifikovanu metu u blizini grada Gaze i otvoreno polje u blizini Deir El Balaha u centralnom dijelu teritorije, saopćio je izvor.

U izraelskom vojnom saopćenju pominju se samo dva zračna udara "protiv podzemnih meta koje pripadaju terorističkoj organizaciji Hamas na sjeveru i središtu pojasa Gaze", prenosi AFP.


(Fena/Admir Oručević)

IzraelGaza
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.