22.8.2019. 11:05
0
Za nekoliko sekundi bez dodira ukrali automobil vrijedan 190.000 KM
Lopovi iz Londona su snimljeni kamerom dok su krali 190.000 KM vrijedan automobil Tesla. Cijeli posao su obavili za samo nekoliko sekundi, a automobil su uspjeli otključati bez ikakvog kontakta.
Snimak je nastao 21. augusta u ranim jutarnjim satima kraj kuće u Londonu. Na njemu se vidi jedan od kradljivaca kako ulazi u dvorište držeći žicu u rukama iznad glave. Nedugo kasnije, svjetlosni signal je ukazao da je automobil otključan.

Drugi kradljivac je zatim ušao u automobil, a lopov koji je držao žicu je ostao miran nekoliko sekundi, dok njegov partner nije upalio automobil.

- Šokantno je kako su to brzo uspjeli uraditi – kazao je vlasnik automobila, prenosi Daily Mail.

Njegov "ljubimac na četiri točka" posjeduje sistem bez ključeva te se može otključati radio signalom. To, međutim, otvara prostor lopovima, koji koristeći električni relejni sistem mogu presresti signal i otvoriti automobil. Brza i tiha tehnika je toliko uspješna da je postala jedan od glavnih faktora iza krađa automobila u Engleskoj, piše Faktor.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.