22.8.2019. 17:01
0
Izraelska policija uhapsila četvoro Palestinaca u džamiji Al-Aqsa
Izraelska policija u četvrtak je uhapsila četvoro Palestinaca u kompleksu džamije Al-Aqsa u starom gradu u Jerusalemu, među kojima su čuvar i dvije žene, saopćili su lokalni zvaničnici.

Oni su saopćili da je policija uhapsila Badra Rajabija, koji održava red i mir u prostoru za molitvu Bab al-Rahma unutar objekta džmije, dok su dvije žene ifentifikovane kao Madeline Issa i Shafa Abu Ghalieh, a također je uhapšen i mladić Habib Abu Shousheh.

Četvero ljudi uhapšeno je u prostoru za molitvu Bab al-Rahma, koji Izrael nastoji ograničiti za palestinsko i muslimansko prisustvo zatvarajući ga za muslimanske vjernike i omogućujući jevrejskim vjerskim fanaticima okupljanje tokom jutarnjih sati u muslimanskom mjestu molitve.

Palestinci i muslimani strahuju da Izrael pokušava izmjeniti status quo u džamiji Al-Aqsa postepeno omogućujući jevrejske molitve u muslimanskom svetom mjestu.

Jevrejske ekstremističke grupe pokušavaju da unište džamiju Al-Aqsa, treće najsvetije mjesto islama, u cilju izgradnje jevrejskog hrama na njenim ruševinama,  u koraku za koji muslimani upozoravaju da bi mogao podstaknuti vjerske sukobe u kompletnoj regiji, prenosi palestinska novinska agencija Wafa.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.