24.8.2019. 14:02
0
Novi detalji brutalne likvidacije u Štokholmu: Otkriveno ko stoji iza ubistva Saše Todorovića Trte?!
Ubistvo Saše Todorovića (55) zvanog Trta, kuma Zorana Uskokovića Skoleta likvidiranog 2000. godine, naručila je suparnička kriminalna grupa, koju uglavnom čine Srbi iz Štokholma. Todorović se s njima sukobio zbog prevlasti u švedskom podzemlju, a mafijaški rat počeo je kada su mu opljačkali i zapalili restoran.
Kako prenose švedski mediji, Todorović je prije sukoba veoma blisko sarađivao s pojedincima iz te kriminalne grupe, čiji su pripadnici Srbi i Šveđani.

- Oni su sarađivali i štitili jedni drugima leđa. Ta mafijaška grupa je tada bila jedna od najjačih u Štokholmu. Zarađivali su veliki novac i nije bilo sukoba između njih. Međutim, Todorović je bez učešća drugih počeo otvarati diskoteke, kafiće, restorane i zarađivati mnogo više od ostalih - navode portali.

Kada su Todoroviću i partneri skrenuli pažnju da bi ih trebao više uključivati u svoje kombinacije, on je to odbio.

- Počele su uzajamne prijetnje, a sukob se 2016. godine zaoštrio kada su Todoroviću bivši saradnici opljačkali i zapalili restoran u Štokholmu. On ih je tada isključio iz preostalih zajedničkih poslova i poručio im da će ih uništiti. Međutim, njegovi suparnici bili su brži. Angažirali su ubicu koji je Todorovića 19. avgusta izrešetao nasred ulice - prenose tamošnji mediji.

Podsjetimo, Saša Todorović ubijen je u ponedjeljak u večernjim satima. Njemu je pritrčao maskirani napadač i ispalio mu više hitaca u glavu. Ubrzo je na mjesto mafijaške likvidacije stigla policija, koja je blokirala ovaj dio grada, a u potjeru za ubicama pored brojnih patrola korišten je i helikopter. Trojica osumnjičenih su uhapšeni, ali mediji nisu saopćili o kome je riječ.

Inače, Todorović je u Švedskoj razvio biznis i postao dobro poznat policiji zbog različitih krivičnih djela, od posjedovanja oružja pa do dilovanja droge. Todorović je jedno vrijeme bio u bijegu, i to pošto je na potjernicu Švedske dospio 2002. godine, kada je u diskoteci koju je držao u ovoj zemlji pronađena droga. Zbog tih narkotika njegovi saradnici osuđeni su na po deset godina zatvora, dok je postupak protiv Todorovića obustavljen 2012. Međutim, 2015. završio je u zatvoru jer je kod njega pronađen "magnum 357". Todorović se u posljednje vrijeme bavio ugostiteljstvom i distribucijom povrća.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.