25.8.2019. 12:40
0
Demonstranti u Hong Kongu se pregrupisali nakon jučerašnjih sukoba
Hiljade hongkonških antivladinih demonstranata danas je marširalo po kiši na ulicama tog grada, nakon dijelom nasilnih jučerašnjih demonstracija, kada je policija koristila suzavac, javlja Reuters.

Kineski gradski željeznički prijevoznik, MTR Corp, obustavio je neke usluge kako bi pokušao spriječiti ljude da se okupljaju, ali demonstranti su preko luke za kontejnere Kwai Chung, odakle su marširali do Tsuen Wan.

M. Sung, 53-godišnji softverski inženjer rekao je da je bio na gotovo svim demonstracijama i da će nastaviti dolaziti.

- Znamo da je ovo posljednja prilika za borbu za 'jednu zemlju, dva sistema', jer će u suprotnom Kineska komunistička partija prodrijeti u naš rodni grad i kontrolirati sve. Ako imamo snažan um, možemo održati ovaj pokret za pravdu i demokraciju - rekao je Sung.

Demonstranti tvrde da se bore protiv erozije dogovora „jedna zemlja, dva sistema' prema kojem se bivša britanska kolonija vratila u Kinu 1997.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.