25.8.2019. 20:38
0
Požari na Peloponezu, Krfu i Samosu, 700 vatrogasaca angažirano
Deseci požara izbili su tokom vikenda u Grčkoj, a gusti oblaci dima nadvili su se nad popularnim turističkim ljetovalištima.

Glavni sekretarijat  za civilnu zaštitu objavilo je u nedjelju da je zemlja pod uzbunom nakon što su se vatrogasci u subotu borili s 56 požara. Požari su izbili na poluotoku Peloponezu, otocima Krfu i Samosu i na kopnu.

Grčka vatrogasna služba saopćila je kako su danas uhapšene dvije  d osobe na jugu Grčke za koje se sumnja da su podmetale požare, a jedan od uhapšenih  je podmetanje požara učinio  tri puta, prenosi AP.

Osumnjičeni, starosti  47 i 43 godine, u subotu su na Peloponezu uhapšeni s  u odvojenim slučajevima. Jedan od osumnjičenih  je napravio požar u subotu ujutru, dok je drugi to učinio tri puta - jedan je podmetnuo prošle nedjelje, a dva u subotu.


Vruće, suho, i vjetrovito vrijeme pomoglo je da se potaknu deseci požara širom Grčke, a vatrogasna služba je u protekla 24 sata angažirala 700 vatrogasaca. Najozbiljniji požar na istočnom otoku Samosu sada je pod nadzorom, ali vlasti su u subotu morale evakuirati četiri hotela i kuće.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.