26.8.2019. 20:47
0
Trump pohvalio Angelu Merkel: Ona je izuzetna žena koja tačno zna gdje je šta, ona to zna prije mnogih
Američki predsjednik Donald Trump pohvalio je danas njemačku kancelarku Angelu Merkel, nazivajući je izuzetnom ženom i predviđajući da će još dugo ostati na funkciji.

“Ona je izuzetna žena koja tačno zna gdje je šta, ona to zna prije mnogih”, rekao je Trump, sjedeći pored Merkelove tokom javnog dijela bilateralnog sastanka na samitu G7 u Bijaricu.

Trump je, takođe, nagovijestio da bi “možda uskoro” mogao da posjeti Njemačku, a potom se ispravio navodeći da bi to moglo da se dogodi “veoma skoro”.

Američki predsjednik je rekao da je počastvovan pozivom Merkelove.

“Njemačka mi je u krvi”, kazao je Trump, prenosi Politiko.

Merkel je potom novinarima objasnila da još nije utanačen datum Trumpove posjete.

Politiko primijećuje da je ovaj, za razliku od prethodnih sastanaka, bio izuzetno opušten. U tom kontekstu, portal u evropskom izdanju, podsjeća na obilježavanje godišnjice “Dana D” u Engleskoj u junu kada se Trump i Merkelova nisu čak ni rukovali.

Novinari su pitali Trumpa da li je zabrinut što će klub lidera G7 ostati bez jedinog ženskog člana kada se Merkelova povuče, na šta je on odgovorio: “Možda će vas ona iznenaditi. Mogla bi ona da bude ovdje dugo, znam to dobro”.

Na to se Merkel nasmijala i dodala:”Još uvijek sam ovdje”.

U jednom trenutku, Merkelova je na njemačkom jeziku rekla da je izuzetno zainteresovana za unapređenje trgovinskih odnosa sa SAD i da želi da se što je prije postigne tranatlantski trgovinski sporazum, Trump se našalio rekavši da to “nije dobro zvučalo”.

Na to se Merkel naglas nasmijala, a pošto je prevodilac prenio šta je njemačka kancelarka rekla, Tramp je kratko prokomentarisao: “Tako, vrlo dobro”, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.