31.8.2019. 10:37
0
Dorian – 'krajnje opasan uragan' zahvatio Floridu i Bahame
Američki Nacionalni centar za uragane okarakterizirao je uragan Dorian koji se kreće prema Bahamima i jugoistočnim dijelovima SAD kao 'krajnje opasan'.

Dorian predstavlja značajnu prijetnju naročito Bahamima i Floridi sa vjetrovima brzine preko 200 km/h, a u petak uvečer je već prerastao u uragan 4. kategorije na Saffir-Simpson skali vjetrova.

Guverner Floride Ron DeSantis proglasio je vanredno stanje u cijeloj državi. Predsjednik Trump je otkazao put u Poljsku kako bi nadzirao nacionalni odgovor na uragan.

Meteorolozi strahuju da će se Dorian približiti uraganu Andrew koji je 1992. godine odnio 44 života i prouzrokovao materijalnu štetu u iznosu od 25 milijardi dolara.

Dorian je prešao preko Djevičanskih otoka i Portorika u srijedu kao uragan prve kategorije, ostavljajući za sobom nekoliko žrtava i materijalnu štetu.

(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.