16.9.2019. 8:30
0
Bensalah objavio da će predsjednički izbori u Alžiru biti 12. decembra
Predsjednički izbori u Alžiru održat će se 12. decembra, rekao je u nedjelju navečer privremeni predsjednik Abdelkader Bensalah u obraćanju naciji koje je prenosila javna televizija.

Ta najava  odgovara roku koji je postavio načelnik glavnog vojnog štaba Ahmed Gaid Salah, koji zapravo upravlja zemljom nakon iznuđene ostavke predsjednika Abdelaziza Bouteflike 2. aprila.

"Odlučio sam (...) da će se predsjednički izbori održati u četvrtak 12. decembra 2019.", rekao je Bensalah koji se po ustavu ne može kandidirati. 

Predsjednički izbori na kojima  treba da bude  izabran Bouteflikin nasljednik, koji su bili planirani 4. jula, otkazani su jer se nijedan kandidat nije prijavio nakon velikih protesta koji od 22. februara potresaju zemlju.

Za što ranije održavanje izbora zalagao se, kako navodi AP,  Ahmed Gaid Salah.

Bensalah je u nedjelju objavljujući da će izbori biti 12. decembra, rekao da su izbori "jedina demokratska opcija" koja bi Alžiru omogućila da prebrodi krizu, prenosi Xinhua.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.