22.9.2019. 20:26
0
Pompeo: Misija Amerike je da izbjegne rat sa Iranom
SAD žele da izbjegnu rat sa Iranom i odluka o raspoređivanju američkih trupa u regionu Persijskog zaliva je u svrhu zastrašivanja i odbrane, rekao je danas američki državni sekretar Mike Pompeo.

Pompeo je rekao da je uvjeren da će američki predsjednik Donald Trump preduzeti korake ako te mjere zastrašivanja i odvraćanja ne budu uspješne, te da iransko rukovodstvo to mora dobro da razumije.

“Naša misija je izbjeći rat. Mi šaljemo dodatne vojnike u region u cilju zastrašivanja i odbrane”, rekao je Pompeo za Fox Sunday

On je dodao da Washington preduzima mjjere zastrašivanja Teherana, ali da će Trump preduzeti korake ako Iran ne promijeni svoje ponašanje.

Tenzije između Washingtona i Teherana su eskalirale nakon napada prošlog vikenda na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji.

Rijad i Washington su za ovaj napad okrivili Teheran, iako su odgovornost preuzeli jemenski Huti, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.