26.9.2019. 14:51
0
Pronađeno tijelo studentice Mariane Bazze: Kidnapovao je i ubio osuđeni silovatelj
Studentica iz Brazila je kidnapovana i ubijena nakon što je osuđeni silovatelj, koji se predstavio kao „milosrdni samarijanac“, prevario da prihvati pomoć oko mijenjanja gume na njenom automobilu, saopćila je brazilska policija.

Piše: Haris Ahbabović

Tijelo devetnaestogodišnje Mariane Bazze je pronađeno jučer bačeno na stazi od šljake u Itapolisu, sa povezima preko ruku, usta i očiju. Ona je nestala u utorak ujutro nakon što je izašla iz teretane u mjestu Bariri blizu Sao Paula i oko 60 kilometara udaljenom od farme šećerne trske gdje je njeno tijelo pronađeno. 

Snimci nadzorne kamere ispred teretane prikazuju da joj je ubica prišao dok je stajala pored svog automobila, i ponudio se da joj promjeni ispuhanu gumu na njenom automobilu „Volkswagen Golf“.  

Osumnjičeni Rodrigo Pereira Alves je navodno namjerno ispuhao njenu gumu pa se ponudio da je zamijeni kako bi izgledalo da joj pomaže.

Alves je uhapšen nakon što su snimci nadzorne kamere identificirale da je on zadnja osoba koji je Marianu vidio živu. Nakon razgovora s njom, prešao je cestu dok je ona ulazila u automobil i odvezla ga u malu ulicu na drugoj strani ceste. Sat kasnije, automobil je napustio mjesto događaja, a istražitelji navode da ga je vozio osumnjičeni. Na teret mu se stavlja njeno ubistvo, jer je, navodno priznao da je ubio prije nego što je saopćio gdje je ostavio tijelo.

Nakon što je policija sa slika utvrdila identitet ubice, pokrenula je sedmosatnu potragu uključujući i helikoptere. Alves je pronađen kako se krije na krovu kuće u Itapolisu a Marianin automobil je također pronađen na istom području.

Obdukcija će pokazati na koji način je Mariana ubijena i da li je pretrpila seksualno nasilje. Policija je otkrila da je Alves osuđeni kriminalac sa velikim brojem krivičnih dijela.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.