3.10.2019. 21:02
0
''Kina bi trebala pokrenuti istragu Bidena jer ono što se dešavalo u Kini jednako je loše kao i ono što se dešavalo u Ukrajini''
Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je izjavio da bi Kina, kao i Ukrajina, trebala istražiti njegovog vodećeg suparnika iz Demokratske stranke na predsjedničkim izborima, Joa Bidena.

Trump, koji se suočava s procesom opoziva oko navoda da je vršio pritisak na Ukrajinu da se miješa u američke izbore napadajući svog protivnika, izjavio je novinarima da će on "sigurno" zatražiti od Kine da učini isto.

- To je sasvim sigurno nešto o čemu treba početi razmišljati - izjavio je Trump upitan da li će Kina pokrenuti vlastitu  istragu.  

Trump je također ponovio svoj raniji, žestoko kontroverzni, zahtjev da ukrajinski predsjednik  Volodimir Zelenski istraži vodećeg demokratskog predsjedničkog kandidata Joa Bidena i njegovog sina Huntera.

- Ukoliko budu iskreni u svojim namjerama, oni će pokrenuti veliku istragu protiv Bidena. To je prost odgovor. Oni bi trebali istražiti Bidene - izjavio je on u Bijeloj kući.

- Isto tako Kina bi trebala pokrenuti istragu Bidena jer je ono što se dešavalo u Kini upravo podjednako loše kao i ono što se dešavalo u Ukrajini - izjavio je američki predsjednik.

Kako je naveo Trump, Bideni su bili umiješani u korupcijske aktivnosti u cilju postizanja ugovora i u Ukrajini i u Kini. Optužbe protiv njih, ipak, nikada nisu podignute i izgleda da ima malo dokaza koji bi potkrijepili Trumpove navode.

Nelegalno je tražiti stranu pomoć u američkim izborima, prenosi AFP.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.