21.10.2019. 20:20
0
Migranti na Malti zapalili nekoliko automobila
Migranti na Malti su zapalili najmanje pet automobila osoblja i povrijedili policajca u neredima u migrantskom centru dok su zahtijevali slobodu.

Nasilje je izbilo u noći sa nedjelje na ponedjeljak, u bivšoj vojarni u Hal Faru, blizu malteškog aerodroma. Policijski glasnogovornik je rekao rano jutros da je situacija ponovo pod kontrolom. Malteški prihvatni centri pod pritiskom su jer je tokom ljeta stiglo još nekoliko stotina migranata na Maltu. Mnogi su došli na otok nakon sporazuma sa zemljama Evropske unije o njihovoj raspodjeli, no većina ih je još na otoku, u prenatrpanim centrima, prenosi Sarajevograd.ba.

Očevici su rekli da su migranti u Hal Faru zapalili nekoliko soba i automobila koji pripadaju osoblju centra. Oštećen je i policijski automobil. Policija je saopćila da je jedan policajac lakše ozlijeđen. 


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.