22.10.2019. 11:20
0
Bivši premijer Pakistana Nawaz Sharif iz zatvora prebačen u bolnicu
Bivši pakistanski premijer Nawaz Sharif, osuđen zbog optužbi za korupciju, hitno je prebačen u bolnicu iz zatvora nakon što su nedavni rezultati nalaza krvi izazvali zabrinutost ljekara.

Sharifov ljekar Adnan Malik kaže da je bivši premijer u bolnicu odveden kasno u ponedjeljak, javio je AP.

Liječnici su u početku vjerovali da je Sharif obolio od denga groznice, koja je česta u Pakistanu, ali je u utorak saopćeno da je moguće da su mu trombociti niski zbog lijekova koje pije zbog ranijih bolesti.

Sharif je osuđen na 12 godina zatvora zbog optužbi za korupciju i dodatnih sedam godina za pranje novca. On je pod istragom i zbog drugih optužbi za korupciju. Uložio je žalbu na presude, insistirajući da je nevin.

Vlasti su u ponedjeljak uhapsile Sharifovog zeta Mohamada Safdara, nakon što je tvrdio da Sharifa postepeno truju. Vlasti su to negirale.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.