23.10.2019. 16:51
0
U kamionu u Engleskoj nađeno 39 leševa, vozač uhapšen. Policija objavila detalje
U prikolici kamiona u Essexu u Engleskoj otkriveno je 39 mrtvih tijela, javlja BBC.

Na terenu se nalazi više vozila policije, Hitna pomoć i istražitelji. Podignuta su dva šatora u kojima će se provoditi analize.

Policija je potvrdila da su oko 2 sata ujutro dobili dojavu od hitne pomoći o pronalasku kamiona u kojem se nalazilo 39 leševa. Sve žrtve su odrasle osobe, osim jednog tinejdžera. Za sada policija sumnja da je kamion u Britaniju stigao iz Bugarske, ali ne mogu potvrditi identitete žrtava jer je identifikacija još u tijeku. Potvrdili su da je uhićen 25-godišnjak iz Sjeverne Irske pod sumnjom na ubojstvo.

Pozvali su sve koji imaju bilo kakve informacije o slučaju da se jave policiji čim prije i napomenuli kako ne mogu otkriti više detalja.

Bugarsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da nema nikakve informacije o događaju, osim onih koje su dobili iz britanskih medija.

Seamus Leheny, čelni čovjek sjevernoirske Udruge za prijevoz tereta, kaže kako je čudno da je kamion odabrao baš ovaj put za ulaz u Britaniju.

“Ako je kamion došao iz Bugarske, onda je zaista nelogično da je išao puno dužim putem. Izgubiš cijeli jedan dan. Međutim, provjere u Doveru i Calaisu su puno rigoriznije pa je možda ovo lakši način da se nešto prošverca u UK”, rekao je, prenosi Index.hr.

(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.