25.10.2019. 21:38
0
Jeff Bezos više nije najbogatiji čovjek na svijetu
Osnivatelj i izvršni direktor Amazona Jeff Bezos više ne nosi titulu najbogatijeg na planeti.

Tu poziciju je izgubio preko noći, doslovno, i na njoj se sada nalazi osnivatelj Microsofta Bill Gates. 

Dionice Amazona su se jučer umanjile za oko 9 posto na 1,460 eura, nakon što je najveća svjetska onlajn prodavnica obavijestila o razočaravajućim prihodima u trećem kvartalu ove godine, prestrašujući tako investitore. Uprkos povećanoj prodaji, i Amazonovi operativni i čisti prihodi umanjili su se za 450 miliona, odnosno 750 miliona eura, saopćila je kompanija. 

Ti gubici koštali su naravno i Bezosa, čije je bogastvo već uzdrmano razvodom od MacKenzie Bezos. Sada njegovo bogatstvo vrijedi oko 94 milijarde eura, što ga je stavilo iza Gatesa (95,5 milijardi eura), prenosi Telegraf.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.