26.10.2019. 19:57
0
Procurili dokumenti, Corbyn: Johnsonu se ne može vjerovati
Opoziciona britanska Laburistička partija smatra da se premijeru Borisu Johnsonu ne može vjerovati da će zaštititi prava radnika i ekološke standarde.

Procurio je dokument u kojem je nagovješteno da će vlada težiti da olabavi propise kada zemlja napusti Evropsku uniju, prenosi B92.

List The Financial Times javio je da Johnsonova konzervativna vlada planira da promijeni propise i odstupi od pravila EU, navodeći da u vladinom dokumentu stoji da zakonska rješenja o pravima radnika i zaštiti životne sredine "ostavljaju prostor za interpretaciju".

Lider laburista Jeremy Corbyn rekao je da Johnsonov Brexit predstavlja "skicu za deregulisanu ekonomiju, gdje su ključna prava i zaštite ukinute".

"On nema namjeru da zadrži naše visoke standarde pošto napustimo EU. Ne možete vjerovati ni u šta što Boris Johnson kaže", naveo je Corbyn.

Johnson je prošle sedmice obećao da će propisi koji se odnose na oblasti rada i ekologije ostati u skladu sa standardima EU poslije Brexita, prenosi b92.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.