5.11.2019. 11:30
0
Pripadnici meksičkog narkokartela ubili majku i četvero djece iz SAD-a, a onda ih zapalili zajedno sa džipom
Najmanje pet državljana SAD-a, majka i četvoro djece, ubijeni su u nasilnom napadu osumnjičenih pripadnika narko kartela na sjeveru Meksika.

Žrtve su bili članovi porodice LeBaron, povezane sa otpadnutom mormonskom zajednicom koja se nastanila u Meksiku prije nekoliko decenija.

Na snimku mjesta napada vidi se izgorjeli automobil, a moguće je da su neke žrtve bile žive spaljene. Još nekoliko ljudi se vodi kao nestalo, javio je BBC.

Lokalni mediji navode da je moguće da su pripadnici narko kartela greškom ubili porodicu i da je meta napada bio neko sasvim drugi.

Članovi porodice LeBaron kazali su kako je velika grupa od tri majke i 14 djece krenula sa konvojem automobila iz Bavispea u državi Sonora i uputila se prema La Mora u susjednu državu Chihuahua.

Za neke se vjeruje da imaju dvostruko američko-meksičko državljanstvo.

Izgorijeli džip otporan na metke kasnije je pronađen pored puta sa posmrtnim ostacima žrtava.

Neki izvještaji kažu da je više mrtvih pronađeno na drugom mjestu, ali se vjeruje da su neki nestali preživjeli. Smatra se da je napad izveo narko kartel koji djeluje između dvije države.

Vlade Chihuahue i Sonora izdale su zajedničko saopćenje navodeći da je pokrenuta istraga i da su na to područje poslane dodatne snage sigurnosti.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.