25.11.2019. 15:52
0
Opljačkan čuveni muzej u Njemačkoj: Lopovi odnijeli blago vrijedno skoro milijardu eura
Lopovi su rano jutros upali u muzej u Drezdenu i ukrali blago vrijedno skoro milijardu eura, javlja njemački list “Bild”.

Za sada je poznato da je ukraden izuzetno vrijedan antički nakit, čija je vrijednost u startu procijenjena na skoro milijardu eura. Krađa se dogodila u historijskom muzeju “Grin valut” u Drezdenu, koji inače sadrži najveću kolekciju blaga od svih muzeja u Evropi.

Prema nezvaničnim podacima, grupa lopova najprije je isjekla kablove za struju u muzeju prije nego što je upala unutra.

Centar Drezdena, gdje se nalazi muzej, prepun je policije, koja za sada nije davala nikakve informacije.

U tom muzeju čuva se jedna od najvećih kolekcija nakita, a prema riječima policije, lopovi su upali u historijski dio muzeja koji se sastoji iz dva dijela i u kome se čuvaju blaga od perioda Avgusta II do 1733. godine i novi odjeljak u kome se čuvaju blaga pojedinaca.

Za sada nije objavljeno šta je tačno odneseno iz kolekcija, prenio je “Deutsche Welle”.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.