10.12.2019. 17:07
0
Utvrđen prijedlog opoziva: Trump optužen za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa
Demokrati u predstavničkom domu iznijeli su danas formalne optužbe protiv predsjednika Donalda Trumpa. Oni su na konferenciji za novinare saopćili da je utvrđen prijedlog opoziva američkog predsjednika po dva osnova - zloupotreba položaja i opstrukcija Kongresa.

Predsjedavajući Odbora za pravosuđe Jerrold Nedler rekao je novinarima da je Trump ugrozio američki Ustav, podrio integritet izbora 2020. godine i ugrozio nacionalnu sigurnost, prenosi "Glas Amerike". 

- Tramp misli da je iznad zakona. Niko, pa čak ni predsjednik nije iznad zakona - rekao je Nedler na konferenciji, kojoj su prisustvovali predsjedavajuća predstavničkog doma Nancy Pelosi, kao i predsjedavajući ostalih odbora koji su vodili istragu.Odbor za pravosuđe predstavničkog doma će najkasnije do četvrtka glasati o prijedlogu opoziva Trumpa , prenijele su agencije.

Predstavnički dom u punom sastavu bi o prijedlogu opoziva Trumpa trebao da se izjasni naredne sedmice. S obzirom na to da demokrati imaju većinu, gotovo je sigurno da će glasati za opoziv američkog lidera.

To će otvoriti put za suđenje u Senatu, vjerovatno u januaru, gdje se dvotrećinskom većinom odlučuje o tome bi li Trump trebao biti smijenjen. Malo je vjerovatno da će republikanci, koji imaju većinu u Senatu, glasati za njegovu smjenu, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.