13.12.2019. 9:09
0
Corbyn: Neću predvoditi partiju na sljedećim izborima
Lider britanskih laburista Jeremy Corbyn je rekao, nakon objavljivanja rezultata u njegovoj izbornoj jedinici Islington, u kojoj je ubjedljivo pobijedio, da su rezultati na nivou zemlje veoma razočaravajući po njegovu partiju, ali da je uzrok tome Brexit.

Corbyn smatra da je Brexit  veoma polarizirao debatu, tako da je nadglasao normalnu raspravu o ostalim pitanjima.

On je rekao da neće predvoditi laburiste na sljedećim izborima, ali da će ostati na  čelu Laburističke stranke dok bude  preispitivala svoju budućnost.

"Razgovarat ću sa našom partijom i osigurati proces promišljanja o ovom rezultatu i politici koja će je pokrenuti naprijed," kazao je Corbyn, prenosi Radio Slobodna Evropa.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.