14.12.2019. 13:20
0
Sjeverna Koreja opet izvela test na lokaciji za lansiranje satelita
Sjeverna Koreja saopćila je da je u petak izvela još jedan test na lokaciji za lansiranje satelita, objavila je državna Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

Agencija je prenijela je da je "veoma važna" proba izvedena u centru Sohae, za koji zvaničnici SAD-a tvrde da je Sjeverna Koreja rekla da će ga zatvoriti, javlja Reuters.

KCNA je događaj ocijenila "uspješnim testom od velikog značaja", koja će dodatno ojačati njeno "pouzdano strateško nuklearno odvraćanje", ali nije precizirala šta je testirano.




(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.