19.12.2019. 21:03
0
U Italiji uhapšeno više od 300 članova Ndrangete, zaplijenjena imovina od 15 miliona
Italijanska policija uhapsila je 334 osobe u sklopu jedne od najvećih operacija protiv mafije “Ndrangeta” pokrenute u toj zemlji, saopšteno je danas iz tužilaštva.

Sjedište mafije “Ndrangeta” je u regionu Kalabrija na jugu Italije.

Policija je saopštila da je u operaciji pokrenutoj u ranim jutarnjim satima privedeno više stotina ljudi te da su hapšenja izvršena u Njemačkoj, Švicarskoj i Bugarskoj.

Tužilac Nicola Grateri naglasio je da je izvršeno najveće hapšenje osumnjičenih mafijaša u Italiji od 1984. godine kada je na Siciliji privedeno više od 450 članova mafije “Cost Nostra”.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Lucciana Lamorgeze rekla je da je hapšenjima zadat ozbiljan udarac “Ndrangeti”, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.