8.1.2020. 10:47
0
Otkriven uzrok pada ukrajinskog aviona: Među 176 mrtvih, troje Britanaca i 63 Kanađana
Ukrajinski Boing 737 srušio se dvije minute pošto je poletio iz Teherana jer mu se zapalio motor, nakon čega je pilot izgubio kontrolu nad letjelicom.

U padu ovog aviona poginulo je svih 167 putnika i devet članova posade. To je izjavio portparol iranske službe za saobraćaj Kasem Biniaz.

- Avion, koji je poletio s Međunarodnog aerodroma "Imam Homeini" u iranskoj prijestonici, srušio se kada se zapalio jedan od motora. Pilot je izgubio kontrolu nad letjelicom koja se srušila - naveo je Biniaz.

CNN piše kako su među poginulima 82 Iranaca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca (među kojima devet članova posade), 10 Šveđana, četvero Afganistanaca, troje Nijemaca i troje britanskih državljana, pozivajući se na izjavu ukrajinskog ministra vanjskih poslova.

Podaci o radarskom letu pokazali su da je avion naglo nestao nakon polijetanja s aerodroma nešto poslije 6 sati po lokalnom vremenu.

Olupina, koja se prilikom pada pretvorila u dijelove, bila je stara tri godine.

I Ukrajinska ambasada u Iranu je objavila da je uzrok pada problem s motorom, a ne raketni napad ili terorizam.

"Boingov" portparol je rekao da je kompanija obaviještena o nesreći u Iranu i da prikuplja dodatne informacije.


(Admir Oručević)

PadAvion
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.