21.1.2020. 19:07
0
Oslobođen američki novinar uhapšen u Libanu
Američki freelance novinar koji je priveden u Libanu pod sumnjom da je uživo emitirao snimke protesta za izraelske novine.

Nicholas Frakes, 24, rekao je Associated Pressu da je pušten nakon gotovo dvodnevnog pritvora nakon što je službena libanska istraga pokazala da je nevin.

Snage sigurnosti uhapsile su Frakesa u nedjelju navečer zbog sumnje da je emitovao snimke uživo izraelskom Haaretzu. Liban i Izrael su u ratnom stanju i svojim građanima zabranjuju posjetu ili kontakt s drugom državom, a bilo kakav kontakt smatraju nezakonitim.

- Drago mi je što sam pušten iz pritvora i izuzetno sam zahvalan na ljubavi i podršci kolega s Bliskog Istoka - rekao je Frakes, koji u Libanu živi od decembra 2018. Frakes je porijeklom iz Alta Loma u Kaliforniji.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.