28.1.2020. 13:14
0
Bosanac u Hangzhou: Veća panika zbog koronavirusa u BiH nego u Kini
Mirnas Avdić, profesor sporta i košarkaški trener koji radi u Kini bio je gost emisije Novi dan na N1. O životu u Kini u periodu širenja koronavirusa kaže sljedeće...

Jako je mirno, ulice su prazne, ali je to i normalno jer jako puno putuju zbog proslave proljetnog festivala. Sve je zatvoreno i kreće se samo do prodavnice po osnovne namirnice. Naredba je izdata: virus mora da bude uništen. Ovo je nevjerovatno kako svi poštuju državu i naredbe i svi se pridržavaju propisa koju su izdali vlada i stručnjaci, navodi Avdić.

S obzirom da su djeca u Kini svakako na raspustu do 9. februara, trenutno ne pohađaju treninge.

- Sad će to biti malo produženo, ne zna se do kad. Trenutno ne radim ništa, čekamo kako će biti dalje. Živim normalno, bio sam na trčanju, na treningu. Preporučuje se da se bavi sportom, da se jača imunitet, isitče on.

A kako mediji u Kini izvještavaju o ovom virusu koji se širi svijetom, najbolje opisuje njegova rečenica: "Veća je panika u BiH nego ovdje".

- Ovdje nema nikakve panike, sve je pod kontrolom, ljudi se pridržavaju propisa, ne izlaze a i nemaju gdje da izađu, ističe za kraj trener Mirnas Avdić i dodaje kako ne postoji strah među njegovim kolegama i prijateljima u Hangzhou gdje trenutno živi, prenosi Moja BiH.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.