2.2.2020. 17:25
0
Pogledajte unutrašnjost bolnice koju su Kinezi izgradili za oboljele od koronavirusa
Vlasti kineskog grada Wuhana izgradile su bolnicu sa 1.000 ležajeva za tretman bolesnika oboljelih od koronavirusa.

Gradonačelnik Wuhana Džou Sijanvang predao je jutros vojsci novu bolnicu Hušenšan, čijih će 1.400 zdravstvenih radnika početi da rade već u ponedjeljak, prenosi CNN.

Prema pisanju kineskih medija, nova bolnica je montažna, četvrtastog oblika i može da se izgradi za šest dana.

Gradi se još jedna bolnica – Leishenshen, i ona će biti otvorena 5. februara, a te dvije nove bolnice zajedno će imati ukupno 2.600 kreveta.

Kako se navodi, to nije prvi put da se u Kini grade bolnice u kratkom vremenskom periodu – tokom 2003. godine, kada je izbila epidemija SARS-a, sagrađena je bolnica za šest dana i sedam noći, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.