6.2.2020. 21:41
1
Prvi američki huligan želi da organizuje tuču s Rusima
Alvarez je praktično doveo huliganizam u Sjedinjene Američke Države, a reputaciju je stekao na društvenim mrežama u prethodnih nekoliko mjeseci, predstavljajući se kao vođa navijačke huliganske grupe Miami Casuals

"Ja sam Anglofil, oduvijek sam gotivio britansku kulturu. Slušao sam njihovu muziku cijeli život, naravno krenulo je od Beatlesa, grupe Who, a potom sam kroz punk upućen u fudbalski huliganizam", rekao je Alvarez.

Plan mu je da transformiše huliganizam u SAD, tako što bi se borio da postane legalni sport. Klub za koji navija, novoformirani Inter iz Miamija, predstojeće sezone prvi put će se takmičiti u MLS-u, a derbi Floride, igraće protiv Orlanda.

Huliganizam se u svijetu smatra kao organizovano nasilje usko povezano sa sportom, a pogotovo između lokalnih klubova. Prvi vidovi huliganizma pojavili su se krajem 80-ih godina u kolijevci fudbala, Velikoj Britaniji, a kasnije i širom svijeta, posebno u istočnoj Evropi, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.