9.2.2020. 19:54
0
Turbulentno slijetanje ruskog aviona, okrenuo se za 90 stepeni
Putnički avion boing 737-500 kompanije "Juteir" jedva je sletio na aerodrom u Usinsku u Republici Komi zbog problema sa stajnim trapom. U letjelici su se nalazila 94 putnika, a povrijeđenih nema.

Kako se navodi, avion je letio iz Moskve za Usinsk.

Prilikom slijetanja, vjetar je neočekivano promijenio smjer, a kod letjelice su se pojavili problemi sa stajnim trapom. Avion je zadnjim dijelom trupa udario u pistu, saopštio je portparol Službe za vanredne situacije. Međutim, zahvaljujući ogromnom iskustvu posade, uspjeli su da zadrže avion na pisti sve do zaustavljanja.

Putnici i posada su nakon slijetanja evakuisani, a dvije osobe su potražile medicinsku pomoć.

"Prilikom slijetanja avion se okrenuo na pisti za 90 stepeni. Aerodrom je privremeno zatvoren dok se ne sanira šteta", navodi se u saopštenju vlasti Republike Komi, prenose Nezavisne.

 
(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.