10.2.2020. 17:24
0
Salvador: Naoružani vojnici ušli u parlament tražeći da vlast posudi 109 miliona dolara
Naoružani policajci i vojnici ušli su salu parlamenta Salvadora sa zahtjevom da poslanici usvoje prijedlog zakona o zajmu od 109 miliona dolara da bi oni dobili bolju opremu.

Oni su ušli u skupštinsku zgradu u vrijeme kada se predsjednik Najib Bukele trebao obratiti poslanicima. On je prethodno dao poslanicima rok od sedam dana da podrže njegov plan o uzimanju zajma.

Opozicioni političari rekli su da je pojavljivanje naoružanih osoba u skupštinskoj sali akt zastrašivanja bez presedana, prenio je BBC.

Predsjednik Bukele (38) stupio je na dužnost u junu 2019. godine uz obećanje da će se baviti rješavanjem problema bandi i korupcije u ovoj siromašnoj zemlji.

On želi da iskoristi zajam za bolje opremanje policije i vojske u borbi protiv kriminala. Konkretno, novac bi trebalo da bude iskorišten za kupovinu policijskih vozila, uniformi, opreme za nadzor i jednog helikoptera.

Tokom vikenda većina poslanika nije prisustvovala debati o predloženom zakonu, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.