12.2.2020. 9:44
0
Predizbori demokrata za predsjednika SAD-a: Bernie Sanders pobijedio na izborima u New Hampshireu
Bernie Sanders pobijedio je u utorak navečer na predizborima Demokratske stranke za kandidata na ovogodišnjim predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama.

On je postigao prvu jasnu pobjedu u haotičnoj borbi za nominaciju Demokratske stranke 2020. godine, javio je Associated Press.

U svojoj pobjedi, 78-godišnji Sanders, samoopisani demokratski socijalist, porazio je popularnog 38-godišnjeg bivšeg gradonačelnika South Benda u Indiani Petea Buttigiega.

Ova dvojica suparnika potječu iz različitih generacija, imaju različite ciljeve u predizbronij kampanji i sukobljene su im vizije američke budućnosti.

Sanders, koji je vodio na anketama pred izbore, osvojio je 26, dok je Buttigieg osvojio 24,4 posto glasova. Na trećem mjestu je bila senatorica iz Minnesote Amy Klobuchar sa 19,7 posto glasova.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.