19.2.2020. 8:29
0
Vlada Libije suspendirala pregovore o prekidu vatre
Međunarodno priznata vlada Libije suspendirala je pregovore o prekidu vatre organizirane pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda u Ženevi, nakon jučerašnjeg napada na luku u glavnom gradu Tripoliju, saopćilo je predsjedničko vijeće.

U saopćenju se navodi da će libijske snage čvrsto odgovoriti na napad u odgovarajućem trenutku, prenosi Reuters.

Luka u Tripoliju napadnuta je jučer, a prema navodima izvora iz luke, pogođeno je skladište, ali nijedan brod.

Brodovi, uključujući tankere sa gorivom koji su bili ukotvljeni u luci, evakuirani su nakon napada.

Snage libijskog generala Kalife Haftara navele su da su napale turski brod koji je prevozio oružje, a izjavio je neimenovani vojni zvaničnik Libijske nacionalne armije (LNA).

Luka Tripoli ostala je otvorena za uvoz hrane i ostalih potrepština od kada je libijska armija započele kampanju zauzimanja Tripolija u aprilu prošle godine.

U utorak se napad na luku dogodio dok su oficiri vojske iz Tripolija  i LNA održali drugi krug  razgovora u Ženevi kako bi uspostavili trajni prekid vatre.

-Obje strane ponovno su odbile sjediti u istoj sobi- rekao je izaslanik UN-a iz Libije Ghassan Salame.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.