20.2.2020. 8:52
0
Larijani pozvao na poduzimanje hitnih mjera za suzbijanje korona virusa u Iranu
Dvoje Iranaca umrlo je u bolnici nakon što je potvrđeno da su bili zaraženi korona virusom, objavila je iranska novinska agencija (IRNA).

To su ujedno bila prva dva potvrđena slučaja u Iranu. 

Predsjednik parlamenta Irana  Ali  Larijani pozvao je na poduzimanje hitnih mjere za suzbijanje korona virusa nakon što su dva slučaja potvrđena u gradu Qom, 140 km južno od iranske prijestolnice.

Larijani je u telefonskom razgovoru s ministrom zdravlja naglasio važnost poduzimanja hitnih i preventivnih mjera u borbi protiv smrtonosnog virusa.

Kako prenosi IRNA, Larijani je također pozvao ministra obrazovanja na angažman među studentima i njihovim roditeljima u  zaštiti od  virusa.


Korona virusom koji je eruptirao u Wuhanu, zaraženo je 75.000 ljudi širom svijeta, dok je  2.131 osoba umrla, većinom u Kini.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.