28.2.2020. 13:53
0
Papa osjeća 'blažu nelagodu', odgodio današnje zvanične audijencije
Papa Franjo osjeća 'blažu nelagodu' i odgodio je sve zvanične audijencije u petak, iako radi iz svoje rezidencije.

Vatikan nije naveo u saopćenju konkretno simptome 'blaže nelagode' 83-godišnjeg Pape, prenosi Reuters.

A svojoj generalnoj audijenciji u srijedu izgledalo je da je Franjo prehlađen i govorio je neznatno promuklim glasom tokom službe na Pepelnicu u crkvi u Rimu, u svom posljednjem pojavljivanju izvan Vatikana.

Portparol Matteo Bruni izjavio je da je Papa održao jutarnju misu kao i obično u kapeli hotela Santa Marta u kome živi i pozdravio se sa svima koji su bili na misi.

- On, međutim, smatra kako je najbolje da odgodi današnje audijencije. Sastanci planirani u Santa Marti održat će se redovno - kazao je Bruni.         

 On je istaknuo da Papa još osjeća „blagu nelagodu“.

Franji je odstranjen dio plućnog krila u dvadesetim godinama života u rodnom Buenos Airesu nakon što je obolio od tuberkuloze.

Također osjeća bol u nozi od išijasa, zbog čega se podvrgava redovnoj fizikalnoj terapiji – i što objašnjava njegovo povremeno teško uspinjanje uz stepenice.

On je, međutim, generalno dobrog zdravlja,  navodi Reuters.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.