13.3.2020. 20:42
0
Johnson odgodio lokalne izbore u Britaniji do naredne godine zbog koronavirusa
Britanski premijer Boris Johnson odgodio je lokalne i gradonačelničke izbore u Engleskoj za godinu dana zbog epidemije koronavirusa, objavio je u petak Johnsonov ured.

U četvrtak je nadzorno tijelo izborne komisije saopćilo da bi izbori trebali da budu odloženi do jeseni kako bi se "ublažio" uticaj virusa.

Na izborima je trebalo imenovati članove oko 120 engleskih lokalnih vijeća, osam direktno izabranih gradonačelnika, uključujući londonskog i 40 policajaca i komesara za kriminal u Engleskoj i Walesu.

Deset osoba je umrlo od virusa, a 798 slučajeva potvrđeno je širom Britanije.
(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.