18.3.2020. 11:43
0
Iranka stara 103 godine uspješno se oporavila od koronavirusom
Iranka stara 103 godine uspješno se oporavila od zaraze koronavirusom.
Nevid Danayi, rektor Univerziteta za medicinske studije Semnan, ističe kako je starica otpuštena iz bolnice, a postala je druga najstarija osoba ikad koja se oporavila od bolesti poznate pod nazivom Covid-19.

Danayi dodaje da se pacijentica u potpunosti oporavila.

Identitet starice nije saopćen.

Prošle sedmice kineske vlasti su saopćile kako je još jedna osoba stara 103 godine puštena iz bolnice nakon što se oporavila u roku od šest dana.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je pandemiju, a Evropu nazvala epicentrom virusa, koji je, u decembru prošle godine izbio u Wuhanu, u Kini.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.