20.3.2020. 8:05
0
Broj izraelskih naselja porastao za 25 posto od Trumpovog dolaska na vlast
Visoki palestinski zvaničnik izjavio je u četvrtak da je broj izraelskih naselja na Zapadnoj obali "buknuo za 25 posto godišnje" otkako je Donald Trump postao američki predsjednik u 2017. godini, javila je zvanična palestinska novinska agencija WAFA.

- Širenje naselja dio je Trumpovih i Netanyahuovih planova aneksije - izjavio je Seb Erakat, član izvršnog komiteta Palestinske oslobodilačke oganizacije (PLO), u saopćenju za javnost koje je objavila WAFA.

- Dok krše međunarodno pravo, oni negiraju legitimna prava palestinskog naroda - dodao je on.

Erekat, koji je također vodeći palestinski pregovarač tri decenije, pozvao je međunarodnu zajednicu da "zaštiti mogućnost stvaranja pravednog i sveobuhvatnog mira zasnovanog na međunarodnom pravu".

Američki državni sekretar Mike Pompeo objavio je u novembru prošle godine da Washington više ne smatra izraelska naselja na Zapadnoj obali protivna međunarodnom pravu, prenosi Xinhua.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.