26.3.2020. 20:12
2
U SAD-u zaraženi od koronavirusa dobijaju lijek koji većina ljudi ima u kući, a pacijenti bude bolje
Pacijenti koji su zbog koronavirusa ozbiljno bolesni u državi New York dobijaju ogromne doze vitamina C. Ovo se radi na osnovu obečavajućih izveštaja da je pomagao ljudima u teško pogođenoj Kini.

Dr Endru G. Veber, pulmolog rekao je da njegovi pacijenti na intenzivnoj njezi sa koronavirusom odmah dobijaju 1.500 miligrama intravenskog vitamina C.

Identične količine snažnog antioksidansa ponovo se primenjuju tri do četiri puta na dan, rekao je on.

Ova doza je 16 puta veća od dnevne preporuke vitamina C u ishrani od strane Instituta za zdravstvo, koja iznosi 90 miligrama za odrasle muškarce i 75 miligrama za odrasle žene.

U bolnicama u New Yorku se rukovode eksperimentalim tretmanom koji je primjenjen na osobama sa koronavirusom u Šangaju u Kini, rekao je Veber.

„Pacijenti koji su primali vitamin C su značajno bili bolje nego oni koji nisu dobijali vitamin C“, rekao je on.

Inače, kliničko ispitivanje efikasnosti intravenskog vitamina C na pacijentima koji su zaraženi koronom počelo je 14. februara u jednoj bolnici u Wuhanu.


2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.