24.4.2020. 11:50
0
Daily Telegraph - Johnson bi se u ponedjeljak mogao vratiti na posao
Britanski premijer Boris Johnson mogao bi se vratiti svom poslu upravljanja zemljom već u ponedjeljak nakon što se oporavio od novog koronavirusa, sudeći po medijskom izvještaju.

Novine Daily Telegraph javile su u petak da će se Johnson vratiti u svoj ured u Londonu, u kritičnoj fazi pandemije dok njegove stranačke kolege žele da postepeno ublažavaju ograničenja uvedena kako se suzbilo širenje koronavirusa.

Njegov ured nije potvrdio novinski izvještaj.

Johnson se oporavljao na vladinom imanju Chequers u blizini Londona, odakle je obavljao svoje radne dužnosti, uključujući i telefonske razgovore s kraljicom Elizabeth II i američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, javila je novinska agencija Press Association.

Johnson je primljen u jedinicu intenzivne njege u londonskoj bolnici nakon što je počeo otežano disati kada se razbolio od COVID-19, bolesti izazvanoj virusom. On je otpušten iz bolnice 12. aprila.

Ministar vanjskih poslova Dominic Raab trenutno predvodi vladu, koja se našla pod kritikama zbog njenog bavljenja pandemijom.

Najmanje 18.500 ljudi preminulo je u Britaniji od COVID-19, sudeći po podacima univerziteta Johns Hopkins, prenosi dpa.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.