5.6.2020. 20:14
0
Zračni napadi američkih snaga na talibane u Afganistanu
Američke snage izvele su dva zračna napada na talibane kako bi zaustavile pripadnike militantne grupe da izvedu napad na afganistanske snage sigurnosti, rekao je u petak američki vojni glasnogovornik, u potezu koji može naštetiti mirovnom procesu.

Zračni napadi, izvedeni u dvije različite pokrajine, prvi su od proglašenja primirja poslije ramazanskog bajrama potpisanog između talibana i afganistanskih vojnih snaga, javlja Reuters.

Glasnogovornik američke vojske sa sjedištem u Afganistanu napisao je na svom Twitter profilu da je izveden zračni napad na 25 naoružanih talibanskih boraca koji su izvršili koordinisani napad na afganistanski kontrolni punkt u pokrajini Farah na zapadu, a drugi napad je izveden u Kandaharu na jugu.

Nije dao podatke o žrtvama, a glasnogovornik talibana odbio je komentarisati zračne napade, koji su izvedeni u vrijeme kada Sjedinjene Države povlače svoje trupe iz Afganistana.

Predsjednik SAD-a Donald Trump posljednjih je sedmica ponovio je da želi da se potpuno povuče američka vojska iz Afganistana, ali nije odredio tačan datum za to, uslijed nagađanja da bi on mogao okončati najduži američki ratni sukob u sklopu svoje predizborne kampanje.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.