7.6.2020. 8:20
0
Kako je Donald Trump vidio proteste: Manja gužva nego što se očekivalo. Bowser nije sposobna da vodi grad
Američki predsjednik Donald Trump komentirao je na Twitteru masovne proteste održane širom SAD zbog ubistva Afroamerikanca George Floyda koji je preminuo usljed policijske brutalnosti prilikom hapšenja u Minesoti, 25. maja.

Hiljade demonstranata pod parolom "Crni životi su važni" okupilo se na ulicama Vašingtona, a ispred Bijele kuće, pored ostalog, skandirali su Trampu da se iseli. 

Američki predsjednik poruku je poslao putem Twittera. 

- Red i zakon - poručio je Trump u jednom tvitu, a potom dodao: 

- Mnogo manja gužva u D.C., nego što se predviđalo. Nacionalna garda, Tajna služba i D.C. policija obavljaju fantastičan posao. Hvala vam!


Trump je za Muriel Bowser, gradonačelnicu Washingtona, koja se također pridružila demonstrantima rekao da je nije sposobna da vodi ovako značajan grad. Podjsjetimo, ona je angažirala umjetnike koji su velikim žutim slovima na jednoj od glavnih saobraćajnica koja vodi ka Bijeloj kući, prkoseći Trampu, ispisali poruku "Black Lives Matter Plaza", odnosno "Crni životi su važni", prenosi Avaz. 

- Muriel Bowser je nesposobna i ni na koji način nije kvalificirana za vođenje važnog grada poput Vašingtona, D.C., da veliki muškarci i žene Nacionalne garde nisu izašli, ne bi prošla bolje od gradonačelnika u Mineapolisu - napisao je Trump. 



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.