15.6.2020. 14:59
0
Sullivan: Presuda Whelanu naškodila odnosima između Moskve i Washingtona
Američki ambasador u Rusiji John Sullivan izjavio je u ponedjeljak da je presuda ruskog suda od 16 godina zatvora bivšem američkom marincu Paulu Whelanu zbog špijuniranja naškodila odnosima između Moskve i Washingtona, javila je ruska novinska agencija Interfax.

Whelanov advokat izjavio je nakon izricanja presude kako je njegovom klijentu rečeno da će biti dio razmjene zatvorenika za ruskog državljana koga su zatočile Sjedinjene Države, što je rusko ministarstvo vanjskih poslova predlagalo u brojnim prilikama.

Ruski sud proglasio je tokom dana Whelana krivim za špijuniranje za Sjedinjene Države  i osudio ga je na 16 godina zatvora na suđenju iza zatvorenih vrata, za koje američki diplomati tvrde da je bilo nepošteno i netransparentno, prenosi Reuters.


(Fena)

SADRusija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.