25.6.2020. 19:50
0
SAD: Venecueli potrebna znatno veća pomoć za borbu protiv epidemije
Američki Specijalni predstavnik za Venecuelu Elliott Abrams apelirao je u četvrtak na Rusiju i Kinu da obezbijede više humanitarne pomoći njihovoj saveznici koja je nužna za borbu protiv posljedica rastuće epidemije Covid-19 u toj zemlji.

- Željeli bismo vidjeti više humanitarne pomoći (za Venecuelu). Bilo je nešto donacija u materijalima i sredstvima od strane Rusije i Kine, kazao je Abrams na diplomatskom događaju koji je organizirala američka misija pri UN-u u Ženevi. On je naglasio da je novčana vrijednost te pomoći 'prilično mala spram stvarnih potreba'.

Abrams je također izjavio da bi opozicioni lider Juan Guaido i njegova prelazna vlada uskoro trebali obezbijediti 20 miliona dolara od Panmeričke zdravstvene organizacije i drugih humanitarnih grupa. 'Bližimo se realizaciji tog plana koji je bio usporen od strane režima', objasnio je Abrams sugerirajući da se radi o opstrukciji Madurove vlade.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.