1.7.2020. 11:15
0
SAD: Konobar odbio poslužiti mušteriju bez maske pa dobio skoro 100.000 dolara bakšiša
Radnik “Starbucksa” u San Diegu, koji je odbio da usluži mušteriju jer nije nosila zaštitnu masku, dobio je, nakon što je video snimak tog događaja postavljen na Facebook, gotovo 100.000 dolara doniranog “bakšiša”.

Lenin Gutjeres (24) odrađivao je svoju smjenu kada je u lokal ušla žena bez maske, prenosi “NBC”.

Gutjeres je upitao da li ima masku za lice, ali prije nego što je stigao da joj pokaže pravila kompanije, prema kojima se od kupaca zahtijeva da nose maske, žena ga je napala, a zatim i snimila.

Nakon što je nezadovoljna žena postavila snimak na društvene mreže, došlo je do obrta koji sigurno nije očekivala.

Kako dalje izvještava američka televizija, na internetu je ubrzo osvanula stranica “GoFundMe page for barista Lenin Gutierrez”, na kojoj je postavljen pomenuti snimak, a korisnici su zamoljeni da doniraju bakšiš za radnika “Starbucksa”.

Na toj stranici, na kojoj je do danas prikupljeno 98.700 dolara, takođe je navedeno da će 100 posto novca biti dato Gutjeresu, kako bi mogao da ostvari svoj san i postane profesionalni plesač. Nezadovoljna mušterija “Starbucksa” video snimak je postavila na svom Facebooku 22. juna.

“NBC” dodaje da su pričali sa ženom koja je rekla da je, nakon što je postavila video, dobijala prijetnje smrću od nepoznatih ljudi.


(Patria) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.