3.7.2020. 21:39
0
Erdogan o kritikama odluke da Aja Sofija bude džamija: To je napad na suverenitet Turske
Kritike o namjeri turske vlasti da se Aja Sofija iz muzeja pretvori u džamiju komentarisao je predsjednik ove zemlje Recep Tayyip Erdogan. Upravo je on predložio da ova svjetska znamenitost ponovo postane sakralni objekat.

Poručio je da su kritike napad na suverenitet Turske, objavila je agencija Reuters.

"Odlučni smo nastaviti da štitimo prava muslimana, većinske vjere u našoj državi, kao i svih pripadnika drugih vjera i religija", kazao je Erdogan na otvaranju jedne istanbulske džamije.


Čelnik Turske je na prošlogodišnjim izborima sugerirao da Aja Sofija treba biti džamija. U međuvremenu je donesena odluka da se to i desi. Međutim, takva odluka je izazvala kritike širom svijeta, pa i Sjedinjenih Američkih Država.

Jučer, 2. jula nadležni sud je prolongirao ovu odluku. Konačna odluka suda se očekuje u roku od 15 dana.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.