4.7.2020. 17:15
0
Britanski infektolog: Ova 4 simptoma se mogu pojaviti prije problema s plućima
Britanski infektolog dr. William Marshall, pišu britanski mediji, upozorio je na znakove infekcije COVID-19 koji mogu da se pojave prije težih simptoma, ali isto tako, tvrdi on, mogu biti dovoljan znak da je pacijent vjerovat pozitivan.


P
roljev, povraćanje, gubitak apetita i mučnina, po riječima dr Marshalla su također simptomi infekcije COVID-19, koju uzrokuje novi soj koronavirusa SARS-CoV-2.

Ovi simptomi mogu biti prisutni kratak vremenski period kod pacijenta, dva do tri dana, ali isto tako mogu biti znak infekcije.

Britanski infektolog napominje da četiri simptoma mogu da budu uvod prije nego što nastupe temperatura, kratak dah, kašalj i osjećaj malaksalosti.

"Znakovi i simptomi COVID-a mogu se javiti od dva do 14 dana nakon izloženosti virusu", dodao je on u razgovoru koji je objavila Mayo klinika.

Ipak, problemi sa stomakom ne znače odmah da imate koronavirus.

Proljev, povraćanje i mučnina su vrlo česta stanja, pogotovo ljeti, koja uzrokuju brojne stvari. 

Ipak, trebali biste zatražiti ljekarsku pomoć ako ste imali proljev dulje od sedmice, ili ako povraćate dulje od dva dana.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.