8.7.2020. 16:10
0
Preminula Mary Kay Letourneau, nastavnica koja je silovala svog učenika
Mary Kay Letourneau, nastavnica koja se udala za svog bivšeg učenika šestog razreda nakon što je osuđena da ga je silovala, u slučaju koji je privukao svjetski publicitet, preminula je u 58 godini.

Njen advokat  David Gehrke izjavio je za više medijskih kuća da je  Letourneau preminula u utorak od raka. On nije odmah odgovorio na email Associated Press.

Letourneau je bila majka četvero djece kada je predavala u 1996. tada 12-godišnjem Viliju Fualaauu  u osnovnoj školi Shorewood u  Burienu, južnom predgrađu Seattlea.

Policija ih je otkrila oko 1. 20  sati ujutru. 19 juna 1996. u parkiranom kombiju. Dva mjeseca kasnije, dokazi su bili neporecivi - Letourneau je zatrudnila. Oni su tada dobili kćerku, i kasnije drugo dijete začeto u 1998., nakon što se Letourneau izjasnila krivom za silovanje djeteta prije nego što je počela služiti zatvorsku kaznu od sedam i po godina.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.