18.7.2020. 10:33
0
WHO: Rekordan porast broja zaraženih u svijetu
Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) registrovala je u petak rekordan porast u broju zaraženih koronvirusom u svijetu pošto je u protekla 24 sata zabilježeno 237.743 slučaja.

Najveći porast u broju oboljelih  prijavljen je u SAD, Brazilu, Indiji i Južnoafričkoj Republici, navodi se u dnevnom izvještaju, a prenosi Rojters. 

Prethodni rekordan broj zaraženih zabilježen je 12. jula, kada je registrovano 230.370 slučajeva u svijetu.

Broj preminulih nije varirao i projsečno je iznosio manje od 5.000 dnevno u julu.
Prema podacima sajta Worldometers, više od 14,1 miliona ljudi zaraženo je koronavirusom u svijetu, 595.557 osoba je umrlo, a više od 8,3 miliona je izlječeno.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.