1.8.2020. 9:40
0
Njemačka policija tvrdi: Nemamo tijelo, ali imamo dokaze da je on ubio Madeleine McCann
Fotografije koje su njemački istražitelji iskopali kraj strvine psa u zapuštenoj tvornici kutija u Hanoveru trebale bi biti ključni dokaz da je Christian Brückner ubio Madeleine McCann.

Dio je to od 8.000 potencijalnih dokaza koje su forenzičari našli na zemljištu od prije osuđivanog njemačkog pedofila. Kako je njemački tužitelj Hans Christian Wolters rekao za australsku televiziju, imaju snažne dokaze da je djevojčica, koja je prije 13 godina nestala iz portugalskog ljetovališta Praja da Luž u Algarveu, mrtva.

- Mi nemamo tijelo ni njegove dijelove, no prikupili smo dovoljno dokaza da je naš osumnjičeni ubio Medelajn Meken - rekao je Volters.

Dodao je kako zbog istrage ne smije reći jesu li fotografije, ali i videosnimci koje su našli, povezani s ubistvom. Nije mogao potvrditi je li Brikner zapravo serijski ubica, ali dodao je kako brojni njemački policajci istražuju zločine koji bi se mogli povezati upravo s njim. Trenutno služi kaznu zbog preprodaje droge, a uz to su ga povezali i s dva seksualna napada u Portugalu. Tu je živio neko vrijeme u kombiju i napuštenim kućama, a zarađivao je dilajući drogu, provaljivanjem u kuće te kradući benzin. Jedan od svjedoka ispričao je za emisiju “60 minuta” kako se Brikner preselio u njemački grad Brunsvik upravo nakon nestanka djevojčice. Ondje je kraj vrtića otvorio kiosk sa slatkišima.

Čini mi se da je tužilaštvu teško priznati da imaju krivog čovjeka. Ovo mi sve izgleda kao potez očajnika, rekao je jučer Briknerov advokat Friedrich Fülscher.

Komentirao je tako kopanje po podrumu u Hannoveru koji je njegov klijent koristio, a sve zbog sumnje da je u njemu zakopan leš jedne od žrtava.

- Pa oni godinama znaju za taj podrum - rekao je advokat.

Policija je odbila komentirati svoje poteze te su upali u firmu "Euro Hobbywerkstatt", gdje je Brikner jedno vrijeme imao unajmljenu garažu. Iz nje su odnijeli doslovno sve. Istodobno pretražuju i 45 kilometara dalje, i to drugi podrum u mjestu Braunšvajg. To mjesto povezuju s nestankom druge djevojčice Inge Gehrik (Gehricke). Sadašnja vlasnica kuće je, kako su njezine komšije rekle novinarima, prestravljena i danima odbija ući u nju. Šokirala ju je mogućnost da je godinama spavala kraj leša djevojčice.

Policajci su s tragačima ondje proveli tri dana i otvorili doslovno svaki zid. Nisu objavili novosti o nekim dokazima.



(Lejla Trle) 

Njemacka
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.