5.8.2020. 8:49
0
Eksplozija iz Bejruta se čula i na 240 kilometara udaljenom Kipru
Eksplozija koja se danas dogodila u Bejrutu čula se i na 240 kilometara udaljenom Kipru. O tome su za Guardian svjedočili građani tog mediteranskog ostrva.

"Svi na Kipru su to osjetili", rekao je stanovnik tog ostrva koji se predstavio kao Džordž.

"Vrata su se tresla u mojoj kući. U gradu Larnaka su to čuli i osjetili... Bilo je tako glasno da smo mislili da se desilo ovdje", kaže on.

Pojedini mediji prenijeli su i da je oblak dima, koji je u trenutku eksplozije ličio na nuklearnu pečurku, stigao i do Damaska u Siriji.


Raste broj povrijeđenih

Prema posljednjim informacijama koje je saopštio tamošnji ministar zdravlja, broj poginulih je 30, a povrijeđenih je više od 3.000, ali se očekuje da će taj broj biti veći tokom večeri.

Lokalni crveni krst objavio je da je "na stotine ljudi povrijeđeno". Bolnice su toliko pune da ljekari povrijeđene zbrinjavaju i na parkingu, piše Guardian.

Eksplozija se dogodila danas oko 18 časova po lokalnom vremenu, a uzrok nije poznat.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.